Zakaj je gibanje tako pomembno?

Zakaj je gibanje tako pomembno ? 

Gibanje ohranja naše mišice gibčne. Kot otrokom, nam ni bilo potrebno razmišljati o gibanju za ohranjanje vitalnosti naših mišic. Čisto običajno je bilo, da smo skakali, poskakovali in se lovili naokrog. Kot odrasli pa smo postali bolj neaktivni, premalo se gibamo. To pomeni, da se moramo zavestno truditi za aktiviranje približno 600 različnih mišic, katere sestavljajo naše telo.  Mišice delajo tri stvari: se krčijo, sproščajo in raztezajo. Ko vdahnemo, krčimo naše mišice. Ko izdahnemo, jih sproščamo.

Z Nia Techique in uporabo »FAMSS« (Flexibility, Agility, Mobility, Strenght, Stability) tehnike hranimo svoje telo, predvsem mišice. Uravnoteženost vseh teh petih osnovnih občutkov, kateri so prisotni v telesu, omogočajo oblikovanje telesa z zdravimi mišicami in sklepi. Dobro uravnotežena količina vseh petih občutkov bo poskrbela za čvrste, pripravljene in sproščene zdrave mišice.

Na naših Nia uricah vedno izvajamo različne oblike premikanja našega telesa in se pri tem igramo s silo gravitacije za ustvarjanje pozitivne napetosti mišičnih vlaken. Naše mišice delujejo neprestano, sposobne so samozdravljenja in krepijo se z vadbo. Ključno je, da jih premikamo in s tem ohranjamo zdrave