Nia Technique koristi pacientkam z rakom dojke

Raziskovalci iz ProMedica Cancer Institute so objavili nove ugotovitve glede koristi Nia Technique za posameznice z rakom dojke. Nia je čutno zasnovana vadba gibanja, katera zdravi telo ob uporabi glasbe in gibanja. Rezultati 12 tedenske študije so pokazali, da Nia Technique občutno zmanjša utrujenost pri pacientkah na terapijah z obsevanjem. Pacientke so tudi poročale o boljši gibljivosti v rokah in ramenih. To je prva nacionalna študija za ugotavljanje kako Nia Technique deluje na pacientkah podvrženim zdravljenju rakavih obolenj.

Raziskovalci so v raziskavo vključili 41 žensk, katere so bile zdravljene z obsevanjem v zgodnjem in naprednem stadiju raka dojke. 20 naključno izbranih žensk se je udeleževalo vadbe Nia Technique, v trajanju od 20 do 60 minut, 3 krat tedensko. Ostale ženske , ki niso bile vključene v Nia skupino, so nadaljevale z normalnimi dnevnimi aktivnostmi. Po 12 tednih so ženske iz Nia skupine povedale, da imajo več energije, se počutijo močnejše v primerjavi z drugo skupino.

“Osemdeset procentov pacientk z rakastimi obolenji trpi za utrujenostjo med zdravljenjem z obsevanjem." je povedal vodja raziskave Deb Reis, RN. “Nia Technique obudi energijo z uporabo nežnih raztegovalnih vaj in z gibanjem zgornjega dela telesa, katero okrepi predel prsnega koša."

Nia Technique vključuje širok razpon različnih gibalnih stilov iz prakse, vključujoč borilne veščine, ples in jogo. Vadba stimulira živčni sistem kar se kaže v izboljšani fleksibilnosti, moči, mobilnosti, agilnosti in stabilnosti.