Naravni čas gibanja ali Natural time

​Kaj imamo v mislih, ko govorimo o naravnem času? Naravni čas je organski in celosten in ga lahko začutimo, ko se gibamo z lahkoto v svojem času in na svoj način. To je ples med sklepi, prsti in prostorom.

Vse v vesolju se premika v naravnem toku; ciklično naraščanje in padanje, potiskanje in vlečenje. Tako kot imajo svoj naravni tok sonce, luna, planeti in oceani ga ima tudi naše telo, kjer se ta naravni tok izraža skozi organski ritem. Naša telesa doživljajo dnevne, mesečne in celo letne cikle. Žensko telo vsak mesec občuti cikel energijskega toka. Tudi moški imajo mesečni hormonski cikel ter energijski tok, ki pa se izraža bolj subtilno.

Naravni čas vas poveže z vašim naravnim gibanjem in merjenjem vašega telesa, ki se izraža skozi občutenje. Gibanje občutite v 13 sklepih (v glavnih telesnih sklepih;  gležnjih, kolenih, bokih, zapestjih, komolcih, ramenih in hrbtu). Merjenje pa občutite s svojimi rokami in nogami s pomočjo 10 prstov na roki in 10 na nogah. Z Nio spodbujamo in vadimo  energijsko gibanje vseh 13 sklepov ter s tem ustvarjamo fizično gibanje, roke in noge pa uporabljamo za merjenje in občutenje prostora ter razdalje.

Nasprotje naravnemu času je mehanski čas. Naravni čas temelji na številkah 13 in 20. To kodo najdemo v človeškem telesu, saj imamo 13 sklepov in 20 prstovTelo ima v sebi kode naravnega časa, ki nam pomagajo pri samo zdravljenju, če zavestno delamo z njimi.

Nia Technique nas uči premikanja teh 13 sklepov, zaznavanja pretoka energije v in okrog sklepov. Prav tako nas uči, da zavestno uporabljamo razum za usmerjanje energijskega toka po kosteh in iz sklepov in prstov nog ter rok, za občutenje razdalje in prostora okoli telesa. Z zaznavanjem gibanja energije v vseh sklepih ter z merjenjem razdalje in prostora zunaj telesa, se učinkovito premikamo in ustvarjamo celostno telesno in kardiovaskularno vadbo. 
V svojem naravnem času in gibanju, se razkriva vaš tok, ki onemogoča, da bi izgubili ravnotežje.

Zdaj veste, kam lahko greste, da bi bili sproščeni, osredotočeni in povezani s časom in prostorom na organski in naraven način- eno Z in ne proti. Kraj, kjer se »voziš« v toku naravnega časa – Nia Technique.